ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ; - ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΥΓΕΡΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ-ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΜΙΑ 2231020008 6937045241
SUBTOTAL :
ΤΕΧΝΙΚΑ
ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

Short Description:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Αποφασίσατε επιτέλους να πάρετε ένα νέο ζεύγος χειμερινών ελαστικών; Είστε έτοιμος να αντιμετωπίσετε το χειμώνα και τους παγωμένους δρόμους;
Πού, όμως, να αποθηκεύσετε τα ελαστικά που δεν θα χρησιμοποιείτε το χειμώνα; Είναι ευκολότερο να γνωρίζετε πού δεν πρέπει να τα βάλετε: ούτε στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών (λόγω του κινδύνου σκασίματος) ούτε στην κουζίνα (παρουσία λιπαρών προϊόντων, υψηλές θερμοκρασίες) ούτε στο μπάνιο (υγρασία), από το να γνωρίζετε ποιος είναι ο κατάλληλος χώρος αποθήκευσης.

Ακολουθεί μια μικρή ανακεφαλαίωση των απαιτήσεων για την ιδανική συντήρηση.
Τα ελαστικά δεν προορίζονται για μακρόχρονη αποθήκευση. Κατά γενικό κανόνα, μια αποθήκευση αρκετών μηνών σε μη ιδανικές συνθήκες θα έχει αρνητικές συνέπειες για το ελαστικό.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Τα ελαστικά πρέπει να διατηρούνται σε ένα χώρο προστατευμένο από το φως του ήλιου (το όζον έχει διαβρωτικό αντίκτυπο στο καουτσούκ) και σε χαμηλή θερμοκρασία. Ο χώρος πρέπει να έχει καλό εξαερισμό (χωρίς ρεύματα).
Ένα υπόγειο ή ένα εργαστήριο είναι προτιμότερο από μια σοφίτα ή το γκαράζ, λόγω των μεγάλων διαφορών που παρατηρούνται στη θερμοκρασία.
Τα ελαστικά πρέπει να αποθηκευτούν σε όρθια θέση για να αποφύγετε την πρόκληση παραμορφώσεων και να κάνετε πιο εύκολη την εργασία της τοποθέτησης. Δεν πρέπει να κρέμονται ή να στοιβάζονται οριζόντια.

Εάν αποθηκεύετε τα ελαστικά με τις λευκές επιγραφές να ακουμπούν επάνω τους, πρέπει οπωσδήποτε οι επιγραφές να ακουμπούν η μία στην άλλη, για να μην βάψει το μαύρο καουτσούκ τις λευκές επιγραφές.
Μπορείτε επίσης να συσκευάσετε κάθε ελαστικό σε μια πλαστική σακούλα κηπουρικής, φροντίζοντας να εξωθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα, προκειμένου να προστατεύσετε το ελαστικό από την εξωτερική σκόνη και την υγρασία.
Τα ελαστικά με αεροθάλαμο πρέπει να ξεφουσκώσουν κατά το ήμισυ πριν από την αποθήκευση.
Φροντίστε να ελέγξετε καλά το εσωτερικό του ελαστικού πριν από την τοποθέτηση, γιατί η υγρασία μπορεί να πλήξει τις μεταλλικές στρώσεις του ελαστικού και ξένα σώματα μπορεί να φράζουν την αεροβαλβίδα.
Πρέπει οπωσδήποτε να περιστρέφετε τακτικά τα αφαιρεμένα ελαστικά, ώστε το ελαστικό να μην "κρεμάσει" από τη μία πλευρά.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΖΑΝΤΕΣ

Η αποθήκευση των ελαστικών που είναι τοποθετημένα σε ζάντες είναι πολύ προτιμότερη από την πρώτη κατηγορία. Προϋποθέτει, όμως, να έχετε ανταλλακτικές ζάντες. Είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε τα ελαστικά στο πλάι, όχι κάθετα. Σε αντίθεση με τα ελαστικά χωρίς ζάντες, εκείνα που είναι τοποθετημένα σε ζάντες μπορούν να κρεμαστούν.

Πλεονεκτήματα: καμία παραμόρφωση λόγω αποθήκευσης.
Θα πρέπει επίσης να περιστρέφετε τακτικά τον τροχό για την αποφυγή καθιζήσεων.
Ένα λάστιχο που έχει καθιζάνει είναι ακατάλληλο προς χρήση;
Το φαινόμενο της καθίζησης που παρατηρείται λόγω της έλλειψης φροντίδας στην αποθήκευση των ελαστικών και συνήθως εξαφανίζεται μόλις ζεσταθεί το ελαστικό. Ωστόσο, μια καθίζηση λόγω μακράς περιόδου χωρίς περιστροφή του ελαστικού (μεγαλύτερη από 6 μήνες) μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη.
Ορισμένα ελαστικά είναι πιο ευάλωτα από άλλα:
  • Τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων με υψηλό δείκτη ταχύτητας είναι πιο ευαίσθητα στο φαινόμενο της καθίζησης, λόγω των ελαστικών ιδιοτήτων του νάιλον από το οποίο αποτελούνται.
  • Ένα ελαστικό με στενό προφίλ είναι επίσης πιο ευαίσθητο στο φαινόμενο της καθίζησης.
  • Αν το ελαστικό είναι τοποθετημένο σε ζάντα, πρέπει να είναι φουσκωμένο με την συνιστώμενη πίεση για να κερδίσει σε αντίσταση.
Για αυτές τις περιπτώσεις, είναι κρίσιμης σημασίας να επισημαίνετε τα ελαστικά (εμπρός αριστερά, εμπρός δεξιά, κ.λπ.), προκειμένου να μπορέσετε να τηρήσετε τις συμβουλές ασφαλείας για την περιστροφή των ελαστικών.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για να μην καταστραφούν τα ελαστικά σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει οπωσδήποτε να τα ανακουφίσετε από το βάρος του αυτοκινήτου, τοποθετώντας το επάνω σε υποστηρίγματα. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, η πίεση των ελαστικών πρέπει να αυξηθεί κατά 25% και το αυτοκίνητο να κινείται κάθε τρεις μήνες.
Πρέπει οπωσδήποτε να κινείτε τα ακίνητα αυτοκίνητα κάθε τρεις μήνες, για να αποφύγετε την εμφάνιση αυτού του φαινομένου της καθίζησης.