ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΖΩΤΟ - ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΥΓΕΡΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ-ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΜΙΑ 2231020008 6937045241
SUBTOTAL :
ΤΕΧΝΙΚΑ
ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΖΩΤΟ

ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΖΩΤΟ

Short Description:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Από την ανάγνωση ορισμένων άρθρων εξειδικευμένων εντύπων ή την περιήγησή μας σε διάφορα φόρουμ, μερικές φορές έχουμε την εντύπωση ότι το φούσκωμα των ελαστικών με άζωτο είναι πολύ καλύτερο απ' ό,τι με οξυγόνο. Είναι αλήθεια ότι το φούσκωμα με άζωτο είναι διαδεδομένο στους τομείς της εμπορικής και πολεμικής αεροπορίας, στις πίστες αγώνων αυτοκινήτων και στα μεγάλα οχήματα κατασκευών.
Είναι καλή ιδέα να στραφούν όλοι στο άζωτο; Δεν είναι βέβαιο.
Ο αέρας που αναπνέουμε είναι ένα αέριο που αποτελείται από 78% άζωτο, 21% οξυγόνο και 1% διάφορα στοιχεία. Επομένως, το άζωτο είναι ένα αέριο που είναι παρόν σε μεγάλες ποσότητες στον αέρα που χρησιμοποιούμε για να φουσκώσουμε τα ελαστικά μας. Γνωρίζοντας ότι το φούσκωμα με άζωτο μπορεί να φτάσει σε ανώτατο ποσοστό 99% άζωτο, η διαφορά μπορεί να φανεί αμελητέα.
Όπως όλα τα αέρια, έτσι και το άζωτο υπόκειται στους κανόνες διαστολής, που εμφανίζεται με την αύξηση της θερμοκρασίας, και συστολής, που εκδηλώνεται με τη μείωση της θερμοκρασίας. Στην πραγματικότητα, για οποιαδήποτε αύξηση 8°c, πρέπει να υπάρχει αύξηση πίεσης κατά 01 bar και αντίστροφα.

ΟΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΕΣ

  1. Όπως το οξυγόνο, έτσι και το άζωτο είναι ευαίσθητο στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να αυξάνεται λίγο η πίεση των ελαστικών με τον ερχομό του φθινοπώρου.
  2. Όπως το οξυγόνο (με κόκκινο), έτσι και το άζωτο (με μπλε) διαφεύγει από το ελαστικό, αλλά λιγότερο γρήγορα.
  3. Ακόμη κι αν το φούσκωμα με άζωτο διατηρεί τις εσωτερικές συνιστώσες της διάβρωσης (το άζωτο δεν αντέχει την υγρασία, σε αντίθεση με το οξυγόνο), δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το οξυγόνο συνεχίζει να εισχωρεί στο ελαστικό απ' έξω, λόγω της ατμοσφαιρικής πίεσης, επομένως εξακολουθεί να παρατηρείται ένα φαινόμενο περιορισμένης διάβρωσης.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  1. Το φούσκωμα με άζωτο επιτρέπει μία φυσική μείωση της πίεσης (χωρίς εξωτερική παρέμβαση) μικρότερη από εκείνη με οξυγόνο. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τα ελαστικά αυτοκινήτων που δεν κυκλοφορούν πολύ, καθώς και για τα τροχόσπιτα.
  2. Επιπλέον, το άζωτο είναι ένα σταθερό αέριο που ανταποκρίνεται περιορισμένα στην αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από την αντίσταση κατά την κύλιση. Επιτρέπει την επίτευξη υψηλών ταχυτήτων στην πίστα, χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση του ελαστικού.

ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  1. Το φούσκωμα με άζωτο αντιστοιχεί σε αρκετά μεγάλο κόστος, σε σύγκριση με τον δωρεάν παρεχόμενο ατμοσφαιρικό αέρα.
  2. Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρούμε καθαρό άζωτο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές (ιδίως, κυκλοφορία με ελλιπώς φουσκωμένα ελαστικά).

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αντλία κενού για να προετοιμάσετε το ελαστικό που θέλετε να φουσκώσετε με άζωτο, γιατί θα προκαλέσετε ανεπανόρθωτη βλάβη στις εσωτερικές δομές που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του.