Τα λάστιχα και τα μυστικά τους. - ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΥΓΕΡΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ-ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΜΙΑ 2231020008 6937045241
SUBTOTAL :
ΤΕΧΝΙΚΑ
Τα λάστιχα και τα μυστικά τους.

Τα λάστιχα και τα μυστικά τους.

Short Description:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Τα λάστιχα και τα μυστικά τους.


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ένα ελαστικό είναι γραμμένα πάνω σε αυτό με τη μορφή αριθμών. Συγκεκριμένα αναγράφονται το πάχος του, το φάρδος του, η διάστασή του, ο δείκτης ταχύτητας, η ημερομηνία παραγωγής κ.α.

Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητο να τα γνωρίζετε, γιατί καθορίζουν την ποιότητα, την καταλληλότητα και κατά συνέπεια τη σωστή λειτουργία ενός ελαστικού.

Τι σημαίνουν οι αριθμοί

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε πάνω σε ένα ελαστικό είναι ο κωδικός του (συνήθως αναγράφετε με μεγαλύτερα γράμματα), ο οποίος αποτελεί έναν συνδυασμό από αριθμούς, π.χ. 215/45 R17. Ο κάθε αριθμός από αυτούς αποτελεί ένδειξη για ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ελαστικού.

Ο πρώτος αριθμός του κωδικού αντιστοιχεί στο φάρδος του ελαστικού σε ίντσες. Όσο μεγαλύτερος είναι τόσο φαρδύτερο είναι το πέλμα του. Το φάρδος του ελαστικού που θα επιλέξετε πρέπει να είναι πάντα ανάλογο με αυτό της ζάντας.

Ο δεύτερος αριθμός περιγράφει το προφίλ (πάχος) του ελαστικού σε ίντσες. Και σε αυτήν την περίπτωση, όσο μεγαλύτερος ο αριθμός, τόσο πιο παχύ το ελαστικό. Το χαμηλό προφίλ – δηλαδή το λεπτό λάστιχο – ενδείκνυται για οδήγηση σε άσφαλτο. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο πιο λεπτό είναι το ελαστικό, τόσο πιο ευαίσθητο είναι στις λακκούβες. Τα παχιά λάστιχα, από την άλλη, ενδείκνυται για οδήγηση εκτός δρόμου ή και για πιο άνετη οδήγηση.

Ο τελευταίος αριθμός, που εμφανίζεται μετά το γράμμα R, δείχνει τη διάμετρο του ελαστικού σας, φυσικά και πάλι σε ίντσες. Για παράδειγμα αν η ζάντα είναι διαμέτρου 18 ιντσών, τότε το ελαστικό θα πρέπει να αναγράφει R18 για να μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτή.
Επίσης πάνω στο ελαστικό αναγράφετε ο Δείκτης ταχύτητας (S, T, U, H, V, W, Y, VR, ZR ) καθώς και η Ημερομηνία κατασκευής.